Wilde plantenboekje

'Salades van de Godin'

'Salades van de Godin' is een boekje over eetbare, wilde, groene planten.
Het beschrijft 22 van de meest toegankelijke, makkelijk te vinden eetbare wilde planten; hoe ze te verzamelen en klaar te maken. Bij elke plant wordt de ecologische waarde beschreven en het belang voor insecten en andere dieren en de wijze waarop je de plant in eigen tuin kunt uitnodigen of behouden. In het boekje zijn ook een aantal 'living foods' (rauwkost)recepten opgenomen.

godinnencultuur
In de inleiding blijkt dat in de oude tradities van Europa, wilde planten en groene gewassen vaak in verband werden gebracht met de Godin, symbool voor de groene en vruchtbare aarde.

eetbaar landschap
In het boekje wordt aandacht besteed aan het belang van het behouden en creeŽren van eetbaar landschap.

voedingswaarde
Er wordt uitgebreid ingegaan op de voedingswaarde en het belang van groene planten voor de gezondheid en - meer specifiek - op de voedingswaarde van wilde planten.
Het eten van rauwkost wordt beschreven en een aantal nieuwe voedingsstromingen, de rauwkost- en de oerkosteters.

Achterin tenslotte staat een praktische tabel met de verzamelgegevens.

gegevens
Het boekje is op A5-formaat en bevat 72 pagina's met zwart-wit illustraties van, onder andere, alle planten. Het heeft een kleurenomslag en is ingebonden met een ringband. De kosten zijn 18,50 inclusief verzendkosten.

bestellen
Het boekje is te bestellen bij 'De Godin, eetbaar landschap'. Maak hiervoor 18,50 over op Triodosbanknummer 78.49.01.325 van 'De Godin, eetbaar landschap' te Groningen onder vermelding van 'wilde plantenboekje'. Voor buitenlandse betalingen: de IBAN-code is NL17 TRIO 0784 9013 25 en de BIC-code is TRIONL2U.
Stuur graag even een email met je naam en adres dat je bestelling er aan komt: bestelling boek.