Boeken

The Ultimate Diet to look good, feel great and thrive! Leading Experts Explain Why.
Raw Food Works offers a set of principles that provide a holistic and scientific framework for how the optimum diet works. This framework has one highly empowering idea at its core - that human beings function best on an enzyme-rich diet of unaldurated plant-based foods. Find out from an illuminating cast of contributors how such a diet can give you radiant health and vibrant energy throughout your life!
Compiled and Edited by Diana Store. 2009. Featuring Gabriel Cousens, MD, Brian Clement, PhD, Cherie Soria, Victoria Boutenko, Viktoras Kulvinskas, Rev. George Malkmus and many others.
ISBN/EAN: 978-90-813376-2-5. Prijs: 17,50.

Groen voor het Leven
Het standaardwerk over groene voeding van de 'uitvinder' van groene smoothies.
Vers bladgroen, de ‘missing link’ in onze voeding, bevat alle bouwstoffen die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven of te worden en zich voortdurend te vernieuwen. Victoria Boutenko’s ontdekking van de gezonde én lekkere groene smoothie is een spectaculaire doorbraak in de wereld van voeding en gezondheid.
Victoria Boutenko, 2012. ISBN 978-90-77463-17-8, 224 pagina's, ingen., index, € 17,90

Groene Smoothie Revolutie
De radicale sprong naar een natuurlijke gezondheid.
Dankzij het pionierswerk van Victoria Boutenko is het eten van voldoende fruit en groente niet langer een opgaaf. Het dagelijks drinken van versbereide groene smoothies, als een simpele en krachtige toevoeging aan het vertrouwde eetpatroon, heeft voor miljoenen mensen geleid tot een revolutionaire verbetering van hun gezondheid en vitaliteit. Victoria Boutenko heeft met haar werk een wereldwijde groene smoothie revolutie ontketend. Met 200 recepten.
Victoria Boutenko, 2012. ISBN 978-90-77463-18-5, 192 pagina's, ingen., index, € 16,90

Holzer's permacultuur
Al sinds de jaren zestig boert de Oostenrijker Sepp Holzer op een eigenwijze rebelse manier op zijn bedrijf Krameterhof. Door goed te observeren ontwikkelde hij zijn eigen aanpak, in samenwerking met de natuur. In mei 2012 verscheen de Nederlandse vertaling van zijn boek 'Holzer's permacultuur'.
Sepp Holzer, 2012. Paperback 320 pag.: € 19,95.

Cursus Permacultuur
Ontwerp een lekkere tuin met permacultuur. Cursus door Douwe Beerda.
Ook te downloaden via internet: www.permacultuurnederland.org
(Prijs is inclusief € 1,- voor onderhoud van de website www.permacultuurnederland.org)

Douwe Beerda. Brochure 54 pag. A4: € 5,50.

Tuinen van Overvloed
Het eerste en enige Nederlandstalige boek over permacultuur.
Het nawerk (nuttige adressen) werd geactualiseerd.

Fransje de Waard, 1996, herdruk 2012. Paperback, 240 pag.: € 14,95

DVD Permacultuur in Nederland
Studenten van de Permacultuurschool maakten een documentaire over het brede spectrum van permacultuur: eetbaar landschap, bouwen met natuurlijke materialen, waterzuivering, duurzame energie en de sociaal-economische aspecten.
De film werd op locatie opgenomen: in de Hof van Twello, bij Wilgenhoeve in Exmorra (Fr), in de zelfoogsttuin De Nieuwe Ronde in Wageningen, EVA Lanxmeer en bij het eerste Nederlandse 'earthship' in Zwolle.
Taco Blom en Ishi Crosby, oprichters van de Permacultuurschool, geven tekst een uitleg.

DVD 20 min. € 7,-