2019.05.18 / 19 weekendcursus eetbare vijver De Eemstuin Groningen



Aanleggen van een eetbare vijver, met informatie over eetbare waterplanten en het maken van een stabiele natuurlijke vijver.

In deze inspirerende workshop laten wij je zien hoe je een bestaande vijver beplant met eetbare planten. We maken een drijvend eiland.
Je leert in theorie en praktijk hoe een vijver optimaal zelfreinigend maakt, rekening houdend met natuurlijke elementen en materialen.
Uitgangspunt zijn de permacultuur principes, afgestemd op de natuur en de gebruikers van het terrein.

In maart 2019 wordt op dit terrein een voedselbos aangelegd. In deze workshop gaan we de vijver eetbaar maken met eetbare water- en moerasplanten. De theorie wordt meteen in de praktijk gebracht bij het maken van het ontwerp en vervolgens de aanplant.

Docenten: Monique Wijn en Bouwie Greenman.

Workshoptijden:
Zaterdag van 10-17 uur, inloop vanaf 9.30 uur. Incl. lunch en diner na afloop + film als avondprogramma.
Zondag van 10-16 uur, incl. ontbijt en lunch.

Jouw bijdrage: € 195,- , inclusief alle biologische maaltijden en overnachten in je eigen tent of in de omgeving.
Inclusief workshop hand-out, vieze vingers en een duik in de vijver 🙂

Locatie:  de  Biologisch-Dynamische groententuin De Eemstuin in Uithuizermeeden, Groningen, http://www.eemstuin.nl/

Aanmelden en vragen: Liz en Jouke: eemstuin@gmail.com