Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

2019 1 maart Introductiedag gemeenschapsvorming (CLIPS)

1 maart 2019 @ 10:00 - 16:30

€25 – €75


Ben je aan het opstarten met een ecodorp- of ander gemeenschaps-initiatief, draai je al een tijdje met een groep en ben je op zoek naar wat de volgende stap moet zijn, of loop je misschien vast op bepaalde onderdelen in dat proces? Dan is 1 maart een datum om te reserveren: de workshop Bouwen aan je gemeenschap van CLIPS gaat je zeker weten verder helpen.
CLIPS staat voor: Community Learning Incubator Programme for Sustainability. Het is gebaseerd op de ervaringen en inzichten van al langere tijd bestaande ecodorp-projecten. Die zijn uitgewerkt in een oplossingsgericht programma om bestaande en kersverse gemeenschapsprojecten te ondersteunen.
Op 1 maart organiseren we een dag-vullende workshop. Voor iedereen die wil ontdekken hoe de CLIPS-toolkit een rijke bron van ondersteuning kan bieden aan (eco) gemeenschapsinitiatieven die net aan het opstarten zijn, al een tijdje draaien of op onderdelen)dreigen vast te lopen.
Het programma start met een uitgebreid overzicht van de CLIPS-aanpak en -toolkit, en vervolgens gaan we er meteen ook praktisch mee aan de slag. Breng je eigen vragen en kwesties in, dan gaan we 1 maart meteen met je op zoek naar mogelijke antwoorden.
Lokatie is de eco-gemeenschap van de Aardehuizen in Olst, makkelijk bereikbaar op 8 minuten lopen vanaf het treinstation. De dag duurt van 10:00 tot 16:30 uur, deelname kost tussen €25 en €75, afhankelijk van wat je kunt betalen. Daarbij zijn inbegrepen koffie/thee en soep en een rondleiding.
De dag is geschikt voor ecodorpers of mensen die actief zijn in andersoortige gemeenschappen, maar ook voor mensen die gemeenschaps-projecten zelf begeleiden.

Meld je aan via het online aanmeldformulier op https://goo.gl/forms/8uvuiTb6zla206B23

Gegevens

Datum:
1 maart 2019
Tijd:
10:00 - 16:30
Kosten:
€25 – €75
Site:
http://ecodorpennetwerk.nl/clips-workshop-1-maart-2019/

Organisator

GEN-NL
E-mail:
monique@gen-nl.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Aardehuizen Olst
Rietgors 2
Olst, 8121JZ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie