Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

2019 1-5 april Weekcursus Voedselbos in Normandië

1 april 2019 - 5 juni 2019

€390

Op de schitterende locatie van La Maison des Druides in Normandië organiseren we een heerlijke week lang over voedselbossen en meer. Je leert in deze week de basis van het aanleggen van je eigen voedselbos en pluk de komende jaren de vruchten in je eigen gevarieerde en onderhoudsarme eetbare tuin.

Tijdens de workshop krijg je uitgebreide informatie en handige tools voor het maken van een basisontwerp van je eigen voedselbos. Je leert over hoe je een voedselbos ontwerpt, waar je op moet letten, hoe je het aanplant en onderhoud. We doen waarnemingsoefeningen, van het terrein, de vegetatie, zowel praktisch als energetisch, van bodem-tests tot landschapswaarneming. We gebruiken diverse werkvormen om het geleerde toe te passen. Je leert over bijzondere bomen en planten met hun eetbare delen: vruchten, bladeren, wortelgewassen e.d. die kunnen groeien in jouw (kleine of grote) tuin. Leer van alles over paddenstoelenteelt.

Bij de workshop breng je opgedane kennis meteen in de praktijk bij de aanplant van het voedselbos van de La Maison des Druides.

De begeleiding van de workshop gebeurt door permacultuurontwerpers en -docenten: Bouwie Greenman (oerboer bij Het Levende Dorp), Monique Wijn (de godin, eetbaar landschap: www.degodin.nl). Beiden hebben ruime ervaring met aanleg, ontwerp en onderhoud van voedselbosen, zijn geaccrediteerd voor de voedselbosopleiding van Stichting Voedselbosbouw Nederland, plus hebben ruime ervaring met workshops in binnen- en buitenland (Nederland, Frankrijk, Hongarije).

La Maison des Druides is een prachtig licht glooiend terrein van circa 1 hectare met een traditionele ‘long-boerderij’. Daarin bevinden zich het woongedeelte van Sylvie en Peter, de gastvrije eigenaren en 2 gites voor de gasten.  Het hele terrein ligt in een prachtig wandelgebied met Keltische krachtplekken. Voor wie hierin geïnteresseerd is, bieden Sylvie en Peter als extra aanbod aan om contact te maken met deze bijzondere omgeving.  Als er ruimte en interesse is, behoort ook het volgende aanbod tot de mogelijkheden: workshop “ontmoet je krachtdier in je heilige plek” en “ontmoet je gidsen via sjamanistische reis” aanbieden … een middag intuïtief tekenen aanbieden, afhankelijk van het weer… (Er moet natuurlijk ook nog tijd over zijn om te tuinieren),  drum of ratel meenemen voor een drumcirkel!, Massage (voetreflex of lichaamsmassage) (€50,- voor privé-behandeling), in de grote zaal in het dorp een avond biodanza! Heerlijk! Voor het informatieve gedeelte maken we gezamenlijk een programma.

Als deelnemer krijg je onderdak in een van de aanliggende gites, Gites les Hirondelles, een appartement met 6 slaapplekken, en Gites des Moutons, met 8 slaapplekken. Beide gites hebben eigen sanitair en kookgelegenheid. Tijdens de workshop wordt speciaal voor ons gekookt, met biologische, lokale en vegetarische ingrediënten. Heb je speciale dieet-behoeften, geef dit tijdig aan ons door.

Workshopdata:

Data: 1 t/m 5 april 2019 – te Roupperoux, , Normandië, Frankrijk

Aankomstdag: dinsdag 30 maart, Vertrekdag: zondag 6 april.

Jouw bijdrage: € 390,-

inclusief alle biologische vegetarische maaltijden en overnachten, workshop hand-out, vieze vingers en mede-bouwer zijn van een nieuw bos!)

Locatie: La Maison des Druides: Le Bas Boulay, 61320 Rouperroux, Frankrijk

Website: www.lamaisondesdruides.nl

Aanmelden en vragen via Bouwie Greenman, bouwie@hetlevendedorp.nl

Gegevens

Begin:
1 april 2019
Einde:
5 juni 2019
Kosten:
€390

Locatie

La Maison des Druides
lieu dit Le Bas Boulay
Rouperroux, Normandië Frankrijk
+ Google Maps
Site:
https://www.lamaisondesdruides.nl