2018.11.10/11:  Weekendcursus ‘Voedselbos’ in Ecodorp Bergen


  Ecodorp Bergen

Op het schitterende terrein van ecodorp Bergen van 15,6 hectare eetbaar landschap in wording, leren we een ontwerp maken van een zichzelf instandhoudend voedselbos en gaan concreet bomen en de 7 lagen van een voedselbos  aanplanten.

Tijdens de workshop wordt uitleg gegeven hoe een voedselbos aangelegd wordt, rekening houdend met natuurlijke elementen en lokale omstandigheden. Uitgangspunt zijn permacultuur principes. Er worden ontwerp-technieken geleerd voor de aanleg van een zichzelf instandhoudend voedselbos. Bomen worden geplant met passende onderbegroeiing in de vorm van boomspiegels in de vorm van de verschillende lagen voedselbos-vegetatie met verschillende functies.

Docenten: Monique Wijn en Bouwie Greenman van het Levende Dorp.

Deelname: 195 inclusief maaltijden all in.

Overnachting: Het is mogelijk te overnachten op Ecodorp Bergen voor 15 euro per nacht.

Aanmelding: info@ecodorpbergen.nl, ovv voedselbos 10-11 november 2018
Informatie: Rascha Wisse, 072-5071151 (inspreken)

Je opgave is definitief na email-bevestiging en ontvangst van een aanbetaling van euro 100.