2018.09.15/16:  Weekendcursus ‘Eetbare vijver’


Aanleggen van een eetbare vijver, met informatie over eetbare waterplanten en het maken van een stabiele natuurlijke vijver.

In deze inspirerende workshop laten wij je zien hoe je een bestaande vijver beplant met eetbare planten. Er wordt een inzijg-gebiedje aangelegd met eetbare oeverplanten en er wordt een drijvend eiland aangelegd.
Ook leer je hoe een vijver optimaal zelfreinigend wordt, rekening houdend met natuurlijke elementen en materialen.
Uitgangspunt zijn de permacultuur principes, afgestemd op de natuur en de gebruikers van het terrein.

Afgelopen november is op dit terrein een voedselbos aangelegd. Nu gaan we ook de vijver eetbaar maken met eetbare water- en moerasplanten. De theorie wordt meteen in de praktijk gebracht bij het maken van het ontwerp en vervolgens de aanplant.

Docenten: Monique Wijn en Bouwie Greenman.

Workshoptijden:
Zaterdag van 10-17 uur, inloop vanaf 9.30 uur. Incl. lunch en diner na afloop + film als avondprogramma.
Zondag van 10-16 uur, incl. ontbijt en lunch.

Jouw bijdrage: € 195,- , inclusief alle biologische maaltijden en overnachten in je eigen tent of in de grote workshoptent.
Inclusief workshop hand-out, vieze vingers en een duik in de vijver 🙂

Locatie: ‘t Landje Borculo, www.hetlandjeborculo.nl

Aanmelden en vragen: Monique Falk: monique@leefjenatuur.nl

Nadere informatie: https://www.facebook.com/events/247231869379274/