Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Weekendworkshop Voedselbos Ecodorp Land van Aine

19 maart 2022 @ 10:00 - 20 maart 2022 @ 17:00

€250

Op de inspirerende locatie Ecodorp Land van Aine in Ter Apel leer je dit weekend het hoe en waarom van voedselbossen: ontwerpprincipes, bodem en ecologie, successie, beplanting en soortenkeuze, de impact op klimaat en biodiversiteit.
De cursus omvat een combinatie en afwisseling van theorie en praktijk: ‘learning by doing’. Tijdens de praktische onderdelen doen we waarnemingsoefeningen, bodemonderzoek, leer je ontwerpmethoden en het aanplanten zelf. We planten we een driehoek-voedselbos, een plukroute en eetbare soorten in het aanliggende staatsbos.
We behandelen en planten de verschillende lagen van een voedselbos, te weten hoge en lage boomlaag, eetbare struiken, klimplanten, kruiden en bodembedekkers.
Na afloop van de cursus heb je handvatten om zelf aan de slag te gaan en je krijgt hand outs met de belangrijkste informatie.
Docenten: de cursus wordt gegeven door Matthijs Brandsma en Monique Wijn. Matthijs is professioneel tuinontwerper gespecialiseerd in natuurrijke en eetbare tuinen. Monique is voedselbosontwerper en -docent met als achtergrond o.a. biologie en permacultuur. Beiden zijn bewoner van het ecodorp Land van Aine.
Praktische informatie:
Zaterdag en zondag 19 en 20 maart, we starten om 10.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 09.45 u.
Deelname is € 250,- per persoon, inclusief biologische vegetarische catering, 2 x ontbijt en lunch en 1 x warme maaltijd.
Adres: Ruiten A Kanaal Zuid 13/27, 9561 TG Ter Apel
Informatie: info@degodin.nl en matthijs@natuurindetuin.nu.
Meld je aan via deze link: https://www.facebook.com/events/465677318485637

Locatie

cooperatieve vereniging ecodorp Land van Aine
Ruiten A Kanaal Zuid 13/27
Ter Apel, Groningen 9561TG Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie